Muzikant in de kijker: Chris

SpotlightOnze volgende muzikant in de kijker moeten we ook dit keer in de bassectie van onze Harmonie gaan zoeken. Na Geert en Claudette is het nu de beurt aan basklarinet Chris. Chris is naast muzikant ook secretaris van onze Harmonie. Wat die functie juist inhoudt en waar Chris zoal mee bezig is als hij geen klarinet speelt, dat ontdek je bij “meer”.


Klarinet, basklarinet of mi-b-klarinet? Wat speel je het liefst ?

Ondanks de nagenoeg zelfde vingerzetting is de embouchure zoals ze zeggen (mondstand, manier van spelen, nvdr) onderling toch geheel anders. De partituren die moeten gespeeld worden zijn erg uiteenlopend, gaande van het vlugge vingerwerk tot een ondersteunende rol. Als ik moet kiezen welke van de vier klarinetten uit de familie (Eb – Bb- Alto –Bas ) , zou ik toch de gewone Bbklarinet verkiezen.

Welke muziek zou jij graag nog eens op de pupiter zien ?

Graag zou ik nog eens een of meerdere van die oude schone marsen spelen ? Onze dirigent Pieter weet ongetwijfeld perfect welke marsen ik daarmee bedoel.

Wat is jouw taak als secretaris in het bestuur ?

Momenteel wordt het werk van secretaris in het bestuur wat verdeeld. Specifiek zie ik er bijvoorbeeld op na of de correspondentie bij de juiste personen terechtkomt. Ik ben daarnaast ook verantwoordelijk voor de subsidieaanvragen bij de Gemeente, verzekeringen bij Vlamo, betalingen bij Sabam, enzovoort.

Wat zijn je hobby’s naast de harmonie van Beselare?

Een echt uigelezen hobby heb ik niet, maar fietsen doe ik wel graag. Ik ben lid van Vrije Wielertoeristen Geluveld ,Jammer genoeg kon ik de laatste tijd door rugproblemen niet meer meefietsen met de C-ploeg. Met mijn bescheiden zangtalent ben ik onlangs ook terug toegetreden tot de plaatselijke zanggroep de Reutelnoot. Ik kan mij ook gerust bezighouden met het doornemen van wat Technische vaklitaratuur

heb je nog ambities op muzikaal vlak ?

Meespelen met een echt professioneel Klarinetchoir zou ik wel zien zitten

Wat zou je nog eens willen verwezenlijken met de harmonie ?

Ik heb geen speciale dromen of ambities voor ogen. Maar ik steun wel elk iniatief dat de werking van de Hamronie ten goede komt. Het belangrijkste voor mij blijft dat muzikanten graag lid zijn van de harmonie.

Wie wordt de volgende muzikant in de kijker en wat wil je hem/haar vragen?

Ik zou graag bij de “pupiter van de lage houten” blijven en daarom Inge willen aanduiden als volgende muzikant in de kijker. Mijn vraag aan haar is: Moest je een persoonlijke houten stoel in het repetitie lokaal hebben, in welke kleur je die zou schilderen?

Ok, dank je wel, we zullen het haar zeker vragen!

Eén antwoord op “Muzikant in de kijker: Chris”

Reacties zijn gesloten.