Lenteconcert 2010: terugblik

The Jackson BrothersHet lenteconcert anno 2010 ligt ondertussen alweer achter ons en we mogen – denken we – tevreden terugblikken. Het gevarieerde programma, met voor de pauze pure blaasmuziek en na de pauze het lichtere bekende werk werd door het publiek meer dan gesmaakt. En dus mogen we van een geslaagd concert spreken.

Henri Cardoen

Meester Henri Cardoen werd in de bloemen gezet voor wat hij jarenlang voor onze koninklijke harmonie Beselare betekend heeft. Om in stijl afscheid te nemen als bestuurslid, dirigeerde hij “Mars der Medici”. Op die manier eindigde het eerste deel op een hoogtepunt. Na de pauze werd het publiek getrakteerd op muziek uit de kaskraker “Slumdog Millionaire” en een medley van overleden popidool Michael Jackson. Al zijn we sinds zaterdag niet meer zeker dat hij daadwerkelijk overleden is, integendeel. Hij leek in tweevoud aanwezig. Bedankt voor deze special act, David en Mathias, die voortaan door het leven zullen gaan als The Jackson Brothers.

Bedankt ook aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft. Namen noemen is gevaarlijk, maar we denken spontaan aan de mensen die affiches hebben meegenomen om uit te hangen, de jeugdmuzikanten die heel wat flyers hebben uitgedeeld, iedereen die heeft geholpen met het klaarzetten en opruimen van de sporthal, de mensen achter de bar, de mannen van het geluid, de gastfotografe, onze presentatrice, het fantastische publiek, de aanwezige vertegenwoordigers van Vlamo, de sponsors, het bestuur van de Harmonie en last but not least natuurlijk alle muzikanten en onze dirigent Pieter. Samen hebben we wekenlang het beste van onszelf gegeven om tot dit resultaat te komen.

Hopelijk tot op ons Lenteconcert 2011, volgend jaar in maart. Al hoeft het wat ons betreft zeker niet zo lang te duren! Een fotoreportage van ons lenteconcert vinden jullie hier!