BJE gaat op kamp!

Binnen enkele maanden is er als fiere Belg geen ontkomen meer aan: het WK in Brazilië. Ook wij, als Beselaars Jeugdensemble, willen onze Rode Duivels naar de finale schreeuwen. Maar dat doen we niet graag onvoorbereid. Om volledig fit en opgepept aan de start van het WK voetbal te verschijnen, gaan we in de paasvakantie op hoogtestage.

We trekken met het voltallige BJE-team, vier voetbalteams sterk, naar Oostduinkerke om ons mentaal, fysiek én muzikaal voor te bereiden op het voetbalfeest in Brazilië. We oefenen de bekende voetbalhymnes in en zoeken onze fysieke limieten op in de zuurstofrijke duinen van de Belgische kust.

Verdeeld in vier teams gaan we de strijd aan op verschillende vlakken. De vier teams zijn:

  • RUSLAND: de gevreesde Oost-Europese voetbalgigant kan potten breken, zeker met coach Fabio Capello. Speerpunt van het team is Brechtjev Hauspietjov, de gevreesde boomlange goaltjesdief.
  • JAPAN: De kwieke Japanners kunnen op dit WK dé grote verrassing worden. Met hun onnavolgbare tiki-takavoetbal speelden ze in november vorig jaar nog de Rode Duivels compleet van de mat. Kapitein van het team  Elienji Maertahashi neemt het team op sleeptouw en nam alvast verlof tot en met de finale!
  • GHANA: Matajie Doeloe en de zijnen vormen het grootste Afrikaanse gevaar om dit WK. Het blijft uitkijken naar de onnavolgbare passeerbewegingen en de gevreesde Afrikaanse tackles.
  • BRAZILIE:  Gastland Brazilië kan genieten van het thuisvoordeel, maar staat zonder meer ook onder grote druk. De fanatieke thuisaanhang zal met niets minder dan de wereldtitel vrede nemen. Doelvrouw María Cardinha heeft er alvast alle vertrouwen in.