Muzikant in de kijker: Brecht

SpotlightElke maand opnieuw leuke vragen bedenken om meer te weten te komen over de muzikanten van onze harmonie is niet eenvoudig. Maar een interview van jezelf afnemen is al helemaal te gek. Maar toch kan ik er nu niet onder uit. Vorige maand koos Heleen mij als volgende muzikant in de kijker. Vandaar dat deze “muzikant in de kijker” iets speciaals wordt. Een monoloog, geen vragen, geen antwoorden.

Muziek is al mijn ganse leven lang een passie. Ik kan onmogelijk naar de radio luisteren zonder mee te zingen, neuriën of fluiten. Ook al heb ik dat melodietje tot dan nog nooit gehoord. Dat speelt geen rol voor mij, tot grote frustratie van mijn omgeving soms, dat wel. De muziekles was naast wiskunde mijn favoriete vak op de basisschool en het stond al snel vast dat ik muziekschool ging volgen. Gitaar, uiteraard.

Tot Christiaan en Geert bij ons thuis op de stoep stonden en er gezamenlijk beslist werd dat het dan toch maar trompet zou worden. Want dan kon ik lid worden van de harmonie, net als mijn vader in zijn jeugd en net als mijn grootvader, alhoewel die geen kaas van muziek gegeten had, maar de vlag dragen, dat was geen probleem.

Nu, een kleine 20 jaar later, heb ik (tenzij ik heb misteld) 14 jaar harmonie achter de rug. De eerste jaren hier en daar eens een repetitie missen wegens “geen zin” of “te moe”. Maar na een 5-tal jaar werden die gemiste repetities steeds kleiner in aantal en werd de muziekvreugde alsmaar groter. Al had dat misschien ook te maken met nieuwe leden die onze harmonie versterkten. 🙂

Sinds 2 jaar ben ik nu ook actief bestuurslid. Toen ik afstudeerde (en dus meer vrije tijd kreeg) en Rik als dirigent het stokje erbij neerlegde, heb ik samen met enkele andere jonge muzikanten de stap naar het bestuur gezet, om van onze harmonie terug een levendige harmonie te maken, die meer deed dan die vaste jaarlijkse afspraken. En om er mee voor te zorgen dat er ook naast, voor en na de repetities plaats was voor activiteit en gezelligheid.

Mijn job in een reclamebureau gespecialiseerd in online marketing en mijn passie voor muziek ontmoetten elkaar ongeveer op datzelfde moment in deze website, een hobby die veel meer tijd in beslag neemt dan ik ooit durfde vermoeden. Maar de leuke reacties van vrienden, kennissen en vreemden, en het plezier dat ik er zelf nog altijd aan beleef, zorgen ervoor dat ik het webmaster zijn nog altijd heel erg fijn vind. En dus hoop ik dat ik jullie nog een hele tijd mag verblijden met nieuwe berichtjes en volgende muzikanten in de kijker.

De eerstvolgende wordt trouwens Dirk Devlies. Want van hem heb ik altijd al willen weten welke de verste uitstap was die hij met onze harmonie ooit maakte.