Greetings from Barcelona: David & Elien

We maken even tijd voor een muzikant in de kijker special. Een speciale editie omwille van verschillende redenen: het gaat om 2 muzikanten die momenteel in het buitenland studeren. David en Elien verblijven momenteel een half jaar in Barcelona, in het kader van een Erasmusprogramma. David volgt er een masterprogramma Toerisme en Elien studeert er Vertaler-tok Frans/Spaans. Jullie webmaster/reporter ging even ter plaatse voor een blitzbezoek en een interview!

Wat studeer je juist?
Elien: Ik studeer Vertaler-tolk Frans/Spaans en hier studeer ik dus Traducción e interpretación.
David: In België ben ik ingeschreven in de master in Toerisme van de KUL. Hier volg ik een programma genaamd Máster en Gestión y Organización de Eventos – Turismo de Negocios.


Waarom Barcelona? Een bewuste keuze of niet?
Elien: Barcelona was niet mijn eerste keuze op mijn lijstje van favoriete Erasmus-bestemmingen, eigenlijk kwam het pas op de zesde plaats… Ik was liever wat meer naar het zuiden van Spanje getrokken. Daar is de cultuur anders en zijn de steden veel authentieker dan Barcelona. Barcelona is een relatief nieuwe stad.
David: Ik zocht naar een plaats in de wereld die nuttig kon zijn om plaatselijk onderzoek te doen voor mijn masterproef. Mijn eerste keuze viel op Montenegro omdat dit nieuwbakken land één van de aantrekkelijkste en snelst groeiende toeristische bestemmingen in de Balkan is. Helaas kon dit niet doorgaan omdat er geen samenwerkingsverband tussen de universiteiten kon worden bewerkstelligd. Met de Universitat Autònoma de Barcelona was dit er wel en Barcelona was veruit de meest interessante plaats op vlak van toerisme.


En valt Barcelona als stad dan mee?
Elien: Barcelona vind ik wat té groot. Ik blijf hier altijd een beetje een toerist. Maar aan de andere kant valt er natuurlijk altijd iets te beleven en ontdek je altijd nieuwe dingen. Barcelona is een wereldstad en van de Catalaanse cultuur merk ik, behalve de feesten van La Mercè (grootse feesten ter ere van La Mercè Barcelona, de patroonheilige van Barcelona, nvdr) niet zo veel. In de souvenirwinkeltjes vind je meer spullen van Spanje en niet van Catalonië.

David: Barcelona valt heel erg goed mee. Zoals het een echte metropool betaamt, is er altijd wel iets te doen. De traditionele Catalaanse cultuur wordt uitgebreid gedemonstreerd tijdens de talrijke feestdagen. Daarnaast heb je ook moderne evenementen zoals airshows, laserprojecties op gebouwen, openluchtconcerten en dergelijke. Toch zou ik in Barcelona niet kunnen leven. Door de vele toeristen en de vele toeristenlokkers, verliest de stad toch een groot deel van zijn charme.


Wanneer zien we jullie terug?
Elien: Ik keer terug op 23 december om de feestdagen te vieren. Dan zijn mijn examens zelfs al gedaan. Na Nieuwjaar kom ik nog even om definitief afscheid te nemen. Ik heb dus een lange wintervakantie voor de boeg!
David: In november keer ik voor één weekend terug naar België. Toevallig viert de harmonie dan ook Sint-Cecilia. Dus dan zien jullie mij zeker terug. Maar ook van juist voor Kerstmis tot juist na Nieuwjaar kun je mij in Beselare vinden!


Wat moet een toerist bij zijn eerste bezoek aan Barcelona zeker en vast gezien hebben?
Elien: Hoh, er zijn zoveel bezienswaardigheden de moeite waard…. Er zijn natuurlijk altijd de meest toeristische plaatsen zoals Park Güell en de haven. maar ik persoonlijk ben verliefd geworden op de Barrio Gótico (Gotische wijk) vol met kleine straatjes, verrassingen en prachtige kerken. Het oude stadsgedeelte dus. Ook het theater Palau de la Música Catalana en Parc de la Ciutadella zijn aanraders.
David: Barcelona staat voor mij voor modernisme, sport en monumentalisme. Dus raad ik Casa Batlló, Sagrada Familia en Parc Güell aan om te genieten van Catalaans modernisme van Gaudí, een bezoekje aan Camp Nou of één van de sites van de Olympische Spelen 1992 om te realiseren dat sport hier erg belangrijk is en ten slotte een rit met de toeristenbus gecombineerd met een stevige wandeling door het oude Gotische stadsgedeelte om een overzicht te krijgen van de vele monumentale gebouwen. Vooral de toeristenluwe Carrer d’Avinyó is volgens mij een aanrader om rustig te shoppen en een terrasje te doen.


Ok, dank je wel en veel plezier nog in Barcelona en tot binnenkort!

Eén antwoord op “Greetings from Barcelona: David & Elien”

Reacties zijn gesloten.