Harmonie Beselare start met jeugdensemble

KrantVanaf september start de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Beselare met een eigen jeugdensemble. Dirigent wordt Pieter Meersseman, die ook de harmonie zelf in goede banen leidt.

De harmonie van Beselare is gekend als een jeugdige harmonie en het bestuur en de dirigent willen dit graag zo houden. Door het oprichten van een jeugdensemble kan de dirigent wekelijks gedurende een uur tijd extra besteden aan jongere muzikanten. Ook de gespeelde muziek wordt licht aangepast. Zo wordt het voor iedereen een stuk plezanter.

Naast het samen musiceren is er natuurlijk ook tijd voor andere activiteiten zoals een filmavond, een bowlingavond, een fietstocht of een tafelvoetbaltoernooi. Er zijn zelfs plannen om op muziekkamp te gaan.

Iedereen die al  minstens één jaar een muziekinstrument bespeelt, is welkom. Ook als dat geen blaasinstrument is. Gitaristen, violisten en dergelijke krijgen zeker en vast ook een plaatsje in het jeugdensemble. Bovendien dient er geen lidgeld betaald te worden.

De eerste repetitie gaat door op vrijdag 3 september. Vanaf dan wordt er wekelijks op vrijdag gerepeteerd van 19 uur tot 20 uur in de gemeenteschool (Dadizelestraat 16) in Beselare.

(verschenen in Het Wekelijks Nieuws op vrijdag 3 september 2010)

Eén antwoord op “Harmonie Beselare start met jeugdensemble”

Reacties zijn gesloten.