Vele handen maken… snel marsboekjes!

TeamworkMisschien is het wel eens tijd om onze marsboeken van Harmonie Beselare een facelift te geven, moet Pieter op een dag gedacht hebben. Fantastisch plan, en het was inderdaad eens nodig, laat daar geen discussie over bestaan. Alleen, de marsboeken opnieuw gaan uitvinden, dat is niet eventjes snel gebeurd. Bij “lees meer” vinden jullie een verslagje van onze marsboekjesfabriek-voor-twee-dagen.

Natuurlijk was er ook voor dit weekend al heel wat voorbereidend werk gebeurd. Stap 1 was het inzamelen van alle marsboekjes, ondertussen een dikke 3 maanden geleden. Daarna begon het zoek- en puzzelwerk. Welke marsen behouden we? Welke marsen vliegen eruit? Welke worden de nieuwe marsen? Eens dat bepaald was, werden de nieuwe marsen gekopieerd en werden er een 30tal nieuwe boekjes gekocht. Daarna moesten enkel nog alle oude marsen uit de boekjes gehaald worden, de overgebleven marsen hergerangschikt worden, de gekopieerde marsen uitgesneden worden zodat ze in de marsboeken pasten, alle mapjes in de marsboekjes genummerd worden en ervoor gezorgd worden dat er per instrument en stem voldoende marsboeken waren. Fluitje van een cent dus, iemand alleen is daar denk ik 4 weken zoet mee. Gelukkig kan Harmonie Beselare op zo’n moment op een heleboel enthousiaste jeugdleden rekenen.

De marsboekenfabriekEn zo zaten we vrijdagmorgen al van 8h30’s morgens met enkelen marsboeken te sorteren en alles voor te bereiden. Want om 14h kwamen er heel wat helpende handen en konden we er meteen invliegen. 5 uur later was alles voorbereid en waren alle marsen gesorteerd. Enkel de marsen in de boekjes steken, daar hadden we geen tijd meer voor. De namiddag werd afgesloten met frietjes voor iedereen en daarna konden we ineens aan de wekelijkse repetitie beginnen. Iedereen was pompaf, bergen werk waren verzet. Vele handen maken licht werk en in deze was dat echt wel nodig. Enkele die-hards werkten zaterdagnamiddag nog enkele uren verder om de nieuwe marsen in de boekjes te steken. Alle houtblazers, trompetten en hoorns zijn ondertussen al klaar. De (koper)bassectie wordt binnen de kortste keren aangepakt!

Dank je wel Pieter, Marieke, Chris, Kobe, Louise, Liesa, Simon, Mathijs C, Jana, Mathijs G, David, Mathias, HeleenBert, Brecht en Fien voor al het werk de 2 voorbije dagen en ook Geert voor het kopiëren van alle nieuwe marsen. Ik kijk al uit naar de eerstvolgende uitstap met ons nieuwe marsboekje! Een fotoverslagje van onze marsboekjesfabriek-voor-één-dag vinden jullie hier!

Eén antwoord op “Vele handen maken… snel marsboekjes!”

  1. Misschien had ik als titel beter “Vele handen maken… snelLER marsboekjes!” gekozen. Want na 2 volle dagen zijn we nog niet klaar :p

Reacties zijn gesloten.