Ontdek het nieuwe O.C. van Beselare

BouwenInwoners van Beselare zullen het misschien wel opgemerkt hebben in de post van deze week: er komt schot in de zaak. Het nieuwe O.C. waar het gemeentebestuur van Zonnebeke al een hele tijd zit op te broeden krijgt vorm. Het wordt plots heel erg concreet. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

Voor het uittekenen van de plannen, gaat het gemeentebestuur van Zonnebeke in zee met Dierendonckblancke architecten, een architectenbureau uit het Gentse. Dit architectenbureau werd gekozen na een wedstrijd die georganiseerd werd in nauw overleg met de bouwheer en een commissie met vertegenwoordigers van de gemeente, deskundigen en inwoners. Dit architectenbureau realiseerde een aantal jaren terug het gemeenschapscentrum De Spikkerelle in Avelgem en heeft dus voldoende kennis en ervaring in huis om dit project uit te werken.

Het nieuwe O.C. wordt een polyvalente ruimte met aandacht voor podiumactiviteiten, ruimte voor cursusse en ontmoetingen allerhande. Er komt ook een basisinfrastructuur voor onder andere eetfestijnen. Er wordt heel bewust gekozen voor een kwaliteitsvolle architectuur die een eenheid vormt met landschap en dorp. Tussen de spothal en het nieuwe OC wordt een gemeenschappelijk ruimte voorzien voor parking, een open ruimte met speel- of sportmogelijkheden. In het OC komt er gebruiksvriendelijke apparatuur, kwaliteitsvol en handig meubilair en wordt de nodige aandacht besteed aan akoestiek. Zo is er sprake van een akoestische scheidingsmuur tussen de foyer en een ruimere zaal. Als harmonie zien we dit alvast heel graag gebeuren.

Bent u geïnteresseerd in het nieuwe O.C.? Op deze url kunt u terecht voor een aantal afbeeldingen, dat in grote lijnen al aangeeft waar het naartoe gaat en elke vereninging laat dromen van de nieuwe mogelijkheden. Het gemeentebestuur tracht de inwoners op geregelde tijdstippen in te lichten en hun mening te vragen. Er wordt op geregelde tijdstippen een “café O.C.” georganiseerd waar iedereen die interesse heeft in het project welkom is om meer te weten te komen over het architectenbureau of de concrete volgende stappen. Café O.C #01 gaat door op maandag 1 maart 2010 om 20h00 in de cafetaria in de sporthal van Beselare.

Misschien tot  dan!

O.C. Beselare