Opening Buddafabriek in Kortrijk

Op 15 en 16 september opent op het Buda-eiland in Kortrijk de Budafabriek. Niet zomaar een gebouw, maar zowel het sluitstuk van een ambitieus stadsvernieuwingsproject als het startpunt van het Buda-eiland als trefplek voor het creatie en innovatie. Harmonie Beselare is één van de korpsen die op zondagmiddag 16 september de opening een muzikaal tintje geven. 

De Budafabriek is het sluitstuk van een ambitieus stadsvernieuwingsproject die het Buda-eiland transformeerde tot een belangrijke culturele hub in Kortrijk. De Budafabriek is ook een indrukwekkend architecturaal complex van 51N4E, het bureau van Vlaams bouwmeester Peter Swinnen. De Budafabriek is bovenal ook de start van een unieke werking in het spectrum van kunsten, economie, onderwijs en creativiteit. In deze gedaante is de Budafabriek een fabric, een weefsel, een netwerk. Ze legt verbindingen tussen mensen en organisaties uit verschillende sectoren en met verschillende projecten. In het rotsvaste geloof dat innovatie uit deze verbindingen ontstaat stimuleert Buda inspirerende samenwerkingen tussen ondernemers en kunstenaars, tussen designers en studenten, tussen de DIY en de creatieve techneut,… En dit met 3000m² exporuimte, een prototypinglab en co-workingzone. Daarom niet zomaar een gebouw, maar een maatschappij voor creatieve verbindingen.

Bekijk hier het volledige programma van het openingsweekend. Harmonie Beselare is onderdeel van Fanfares festives sur les fantasmes fantômatiques de Monsieur Maurice.

2 antwoorden op “Opening Buddafabriek in Kortrijk”

Reacties zijn gesloten.