Muzikant in de kijker: “moeder” Claudette

SpotlightVorige maand kwamen we alle geheimen te weten van bestuurslid en steunpilaar – bastrombonist Geert. Ook de volgende muzikant in de kijker moeten we in de lagere klanken-regionen van onze harmonie gaan zoeken. Meer dan de helft van de muzikanten kent waarschijnlijk haar naam niet, maar dat is geen probleem. We noemen haar gewoon allemaal “moeder”. Waarom? Dat ontdek je wel in het interview!

Muzikant in de kijker: Moeder ClaudetteStel jezelf eens kort voor, want je bent nog relatief nieuw in onze harmonie.

Ik ben Claudette hebben en ben gehuwd met Bernard Meersseman was 42 jaar werkzaam bij de firma Vanhaelewijn Flandria Cars in Langemark als boekhoudster en ben nu met pensioen. Dit jaar word ik 60 (dat moeten we vieren, nvdr). Muziek werd bij mij thuis samen met de paplepel ingegeven. Mijn vader was ook muzikant, en zo speelde  ik vanaf mijn 8 jaar accordeon.  We stichtten een klein orkestje waarmee we bijvoorbeeld huwelijksvieringen of feestjes  muzikaal omlijsten. Ik ben op mijn 40ste sax beginnen leren in de muziekacademie.Ik heb het daar  12 jaar uitgehouden. Eerst speelde ik tenorsax, maar toen de academie een saxkwartet wilde oprichten ben ik overgeschakeld naar bartionsax. Ondertussen ben ik spelend lid van de harmonie Beselare, de Volksvreugd Proven, de Constant Moreaukring in Veurne, Ypriana en de Big Band van de academie uit Ieper. Muziek is zoals je merkt dus mijn grootste hobby die het meest van mijn vrije tijd opslurpt. Daarnaast hou ik ook van een spannend boek en van wandelen met ons hondje.

Een bezig muzikale bij dus! Zowel in de harmonie van Beselare als in Proven is je zoon Pieter dirigent. Hoe voelt het om hem daar vooraan te zien staan? Trots? Of toch wat vreemd?

Op bepaalde momenten is dat heel leuk. Als er een mooi concert wordt gebracht, dan ben ik toch wel een beetje trots op hem. Verder aanzie ik hem tijdens de repetitie als een gewone dirigent.

Wat wou Pieter worden toen hij euh… klein was? Toch geen dirigent worden neem ik aan?

Als hij klein was wou hij kok worden in het leger. Omdat hij dan niet zou moeten vechten, dat was zijn grote drijfveer om kok te worden… Hij wilde als kleine jongen ook snel drummer worden. Hij sloeg op al de deksels van mijn potten en pannen, en wilde heel graag slagwerk studeren, wat hij ook heeft gedaan. Hoe dat is afgelopen en de rest van het verhaal, dat kennen jullie.

Inderdaad! De populatie 60-plussers op Facebook wordt alsmaar groter. Ook jij hebt wel een handje weg van Farmville, Treasure Island en dergelijke, is het niet? 🙂

Die spelletjes speel ik alleen maar omdat ik bijna nooit tv kijk. Maar ik speel veel liever muziek dan mij daarmee bezig te houden hoor!

Dat horen we graag. Wie wordt onze volgende muzikant in de kijker en wat zou je graag van hem/haar weten?

ik zou graag mijn collega van de low woodwinds in de kijker stellen: Chris. En ik zou graag willen weten welke muziek hij graag nog eens op de pupiter wil zien!

Dat zullen hem zeker vragen, bedankt!

Eén antwoord op “Muzikant in de kijker: “moeder” Claudette”

Reacties zijn gesloten.