Smoefelfietstocht – het verslag

DSCN0748Gisteren verzamelden zo’n 60 sportievelingen om half negen in de gemeenteschool in Beselare voor een heuse smoefelfietstocht! Met hongerige magen en kleine oogjes schoof iedereen aan voor een stokbroodje met spek en eieren of wat beleg en een tas koffie.

Om 9.30 uur vertrokken we met de fiets. De zon was van de partij en na een klein uurtje fietsen bereikten we de eerste stopplaats. We hielend halt bij boswachter Erik Malfait in de Gasthuisbossen in Zandvoorde. Een frisdrankje, aperitiefje of een pintje leste de al dorstige kelen en menig fietser vond het al het ideale moment om zijn lange broek te ruilen voor een korter exemplaar.

DSCN0808Na een deugddoende break en een 30-tal sanitaire stops fietsten we richting lunch. Een kleine lus langs pittoreske wegen, de Palingbeek en Zillebeke Vijver brachten ons ten huize Vermeersch voor de picknick. De ondertussen brandende zon deed haar werk op nogal wat huid dat voor de eerste keer sinds lang met zonlicht werd geconfronteerd.

 

Ondanks de opkomende zadelpijn klom iedereen terug op zijn stalen ros om de korte rit in dalende lijn richting Hollebeke Dorp in te zetten alwaar Elien, Siel en Marieke – die de ganse dag van punt DSCN0810tot punt reden om alles klaar te zetten – net klaar waren met het snijden van de taart. De zwemvijver lonkte verleidelijk, maar na een potje koffie, een stukje taart en een ijsje moesten we terug de baan op richting Beselare.

Rond 16.45 uur landde iedereen gezond en wel aan de gemeenteschool waar Geert net de barbecue aan het klaarstomen was. Een dikke twee uur later vertrok iedereen naar huis na een warme, sportieve en lekkere dag!

KPICASA_GALLERY(2013HarmonieBeselareFietstocht1Mei2013)