Uit de oude doos

Uit de oude doosAls Harmonie proberen we altijd vooruit te kijken. Maar toch willen we ook af en toe eens stilstaan bij de geschiedenis van onze Harmonie Beselare. In 2012 bestaat onze Harmonie 175 jaar. Dat is een hele poos. Het lijkt ons leuk om af en toe een stukje geschiedenis van onze eigen harmonie te leren kennen. Geen saaie oplijsting van feiten, dat niet. Maar wel leuke fait-divers, foto’s, leuke anekdotes of krantenknipsels van lang vervlogen tijden. Daarom roepen we een nieuwe categorie in het leven, “Uit de oude doos”. We starten rustig, met niets meer dan een oude groepsfoto, uit 1967, 43 jaar geleden ondertussen. Onder de bombardon aan de rechterkant herkennen we Meester Henri.

Groepsfoto 1967

Meer volgt binnenkort: over het ontstaan van de harmonie, vreugde en verdriet op provinciale tornooien, het 100-jarig bestaan, het 150-jarig bestaan, een uitstap naar Esslingen, het verhaal over onze mascotte die u hierboven ongetwijfeld al heeft opgemerkt rechtsonderaan de foto en andere leuke anekdotes.

8 antwoorden op “Uit de oude doos”

 1. Misschien een geknutseld exemplaar op wielkes ?
  – stinkt niet
  – loopt niet weg
  – bleit niet
  – geitenvestjes kunnen we los maken en aanpassen aan de uitstap šŸ˜‰

  + dan kunnen we een geit knutselen? :p

 2. En een geknutseld geitexemplaar laat geen boodschappen achter op straat. Ik meen me te herinneren, wanneer je in de rij van de geit liep, je af en toe in een boogje rond zijn adreskaartjes mocht marcheren.

Reacties zijn gesloten.