Muzikant in de kijker: Marijke

SpotlightOnze derde muzikant in de categorie “in de kijker” is saxophoniste Marijke. Naast full time saxophoniste is ze sinds kort ook actief als bestuurslid. Een verhaal over herinneringen, toekomstdromen, een beetje Gent en een beetje Beselare, en de grote madam Beyoncé.

Instrument: sax

Lid sinds: 2000

Studies: psychologie

Bestuurslid sinds: 2009

Wat is jouw taak binnen het bestuur eigenlijk?

Marijke

Ik ben een ‘gewoon’ bestuurslid en dit betekent dat ik niet echt een specifieke taak heb, maar een beetje help met vanalles. Natuurlijk zijn wij met een paar prille twintigers in het bestuur gegaan om de jeugd wat op de voorgrond te brengen. We willen meer activiteiten organiseren zodat de sfeer tijdens activiteiten en repetities leuk blijft en muzikanten elkaar beter blijven kennen. Dit betekent dan ook automatisch dat de muzikanten liever en meer naar de repetities komen, wat toch uiteindelijk het hoofddoel is. We hebben al heel wat kleine projecten verwezenlijkt, waaronder de smulrepetities, een filmavond en het schaatsen. Waarschijnlijk komt er volgend jaar ook een jeugdmuzie wat de toekomst van de harmonie moet verzekeren. We zijn goed bezig al zeg ik het zelf :).

Waarvan droom je als bestuurslid?

Ik zou mijn carrière als bestuurslid al heel geslaagd vinden als ik me altijd blijf amuseren. Ik hoop dat we nog heel veel activiteiten mogen organiseren waar iedereen zich super op amuseert. En dat onze harmonie natuurlijk nog wat groeit en openbloeit.

Ambitie om ooit een ander instrument te spelen?

Volmondig NEE ! Ik heb als achtjarige goed gekozen en ik bespeel het mooiste instrument, de sax, dus waarom zou ik veranderen :p? Nee, ik ben gewoon tevreden met wat ik speel en heb niet echt de behoefte om nog andere instrumenten te gaan uitproberen. Zelfs tenorsax ligt me minder goed. Ik sluit wel niet uit dat ik binnen een paar jaar alsnog piano leer spelen. Maar dat is niet echt een instrument hé :p) .

Klein dorp (Beselare) of grote stad (Gent)?

Beide! Ik vind een combinatie van de twee ideaal. Ik ben ook heel blij dat ik op kot zit in Gent want het verandert je leven toch wel erg drastisch die eerste jaren. Als student zou ik hier in Gent gerust fulltime kunnen vertoeven, alhoewel ik dan de repetities zou moeten missen. En dus kom ik in het weekend toch maar telkens naar huis. Maar later zie ik me zeker terugkeren naar de Westhoek. Ik wil later zeker kindjes, en die zie ik liever niet in een stad zoals Gent opgroeien. Ook voor mezelf zou ik me liever settelen daar waar het iets groener en minder druk is. Ook tegen de gezelligheid van een dorp waar iedereen iedereen kent, kan niet veel op.

Mooiste herinnering als muzikant?

Dat zijn er ondertussen al zoveel geworden. Dan neem ik maar die keer toen we deelnamen aan een tornooi (vraag me niet meer welk tornooi) toen ik nog maar net lid was van de harmonie. We promoveerden en iedereen was in feeststemming. Als twaalfjarige maakte die feeststemming en die eerste cafébezoekjes toch wel een grote indruk op me.

Beyoncé of Britney Spears?

Beyoncé natuurlijk. Iedereen moet de duimen leggen voor iemand met zo’n stem en uitstraling. Ik heb haar live bezig gezien en ze heeft een overweldigende indruk op me gemaakt.

Dagje niks doen of liever een overvolle agenda?

Overvolle agenda! Ik haast me liever van de ene activiteit naar de andere dan dat ik niets doe. Ik hou ervan om 1000 dingen op een dag te doen. Na een paar uur luieren heb ik er meestal al genoeg van en begint de verveling toe te slaan. Ik heb graag heel veel te doen, wat dan weer niet wil zeggen dat ik niet kan genieten van een filmpje bekijken vanuit de zetel.

Wie wordt de volgende in het rijtje van “muzikant in de kijker”?

Mathijs, onze drummer!

2 antwoorden op “Muzikant in de kijker: Marijke”

Reacties zijn gesloten.