Greetings from Nice

Naast David en Elien in Barcelona, heeft onze harmonie nog een muzikant die momenteel in het buitenland studeert en verblijft. Onze saxofoniste Stephanie verblijft momenteel in Nice om er haar thesis te schrijven. Jullie webmaster ging helaas niet ter plaatse, maar zag toch de mogelijkheid voor een kort interview!

Wat studeer je juist?
Stephanie: Ik studeer burgerlijk ingenieur richting chemische ingenieurstechieken. Chemie heeft hier niet dezelfde betekenis als het vak chemie dat in de secundaire scholen wordt onderwezen. Chemie verwijst in deze context eerder naar hoe dat machines werken in een chemische fabriek.

Waar ben jij ergens beland?
Stephanie: De school, ‘école nationale supérieure de mines’ ligt in Sophia Antipolis, ook wel eens het Silicon Valley van Europa genoemd ;-). Ikzelf verblijf in Antibes en dat ligt allemaal heel dicht bij Nice. In onze richting hadden we niet veel mogelijkheden om Erasmus te doen. Ik wou ook het liefst iets in Frankrijk vinden om veel Frans te kunnen praten. En dat is dus gelukt. Wat natuurlijk ook een voordeel is aan de Côte d’Azur, is het mooie weer :-). Hoewel het nu ook hier koud begint te worden, en het hier af en toe ook regent.

Waarom ben je naar het buitenland getrokken?
Stephanie: Ik zit momenteel in het laatste jaar, en dan moet je een thesis schrijven. Ik schrijf hier dus eigenlijk mijn thesis, maar hier noemen ze dat een stage. Ik hoop dat mijn thesis zo goed als af is als ik dan terugkom naar België. De experimenten die ik moet uitvoeren in het kader van mijn thesis zullen sowieso af zijn. Het schrijven zelf is een gigantische opdracht, maar de thesis dient pas te worden ingediend in mei-juni, dus heb ik nog even tijd. Maar volgend semester heb ik 11 vakken die ik moet inhalen (normaal zijn het ongeveer 6) dus het wordt een druk semester.

Wanneer zien we je terug?
Stephanie: Ik kom terug eind januari, en ga dan nog twee weken op eindejaarsreis. Ik kan dus pas terug naar de repetities komen eind februari.

Wat mis je nu het hardst en wat zal je het hardst missen van ginder eens je terug bent?
Stephanie: Ik mis het studentenleven in Leuven, maar Facebook is fantastisch voor een Erasmusstudent. Ik mis thuis natuurlijk ook, maar daarvoor bestaat Skype en een GSM en de bezoekjes van mama en papa. Wat ik het hardst ga missen als ik terug thuis ben zullen de mensen zijn die ik heb leren kennen, zeker de mensen van op kot.

Ok, dank je wel en veel plezier nog in Antibes en tot binnenkort!