Uit de oude doos #6: Blaaskapel Heidi

Uit de oude doosIn de jaren ’60 had onze Harmonie Beselare een eigen blaaskapel, Heidie genaamd. In 1963 verscheen een klein artikeltje in de krant over een bierfeest georganiseerd door “Blaaskappelle Heidie”. Gelukkig is er ook wat fotomateriaal bewaard gebleven. Onder “meer” vinden jullie het korte artikel terug en een foto van de blaaskapel, die geleid werd door Gilbert Nuytten.

Bierfeesten 1963Het bierfeest dat zondag laatstleden gegeven werd ten voordele van de plaatselijke muziekmaatschappij St.-Cecilia kende een overgroot succes, doch moest wegens het onzekere weer in de zaal St. Elooi doorgaan. ’t Was dan ook in deze volgepropte zaal dat de plaatselijke Blaaskappelle “Heidie”, 20 man sterk en in Tirolerkledij, voor de  eerste maal optrad, met overweldigend succes, onder leiding van de jonge trompettist Gilbert Nuytten. Om deze feeststemming in  te zetten had ’s voormiddags de muziekmaatschappij St.-Cecilia enkele parademarsen en een show ten beste gegeven op de marktplaats. Enkele nieuwe parades werden uitgevoerd, onder andere De Schaar, wat door haar volmaaktheid de algemene bewondering van de aanwezigen wegdroeg.

Op onderstaande foto zien jullie de blaaskapel. Helemaal links herkennen we rechtstaan Gilbert Nuytten. Op de bovenste rij zittenden herkennen we in het midden de jonge Christiaan Nyssen en rechts meester Henri Cardoen. Op de onderste rij in het midden herkennen we Dirk Cardoen, nog steeds spelend lid van onze Harmonie.

Blaaskappel Heidie

Eén antwoord op “Uit de oude doos #6: Blaaskapel Heidi”

Reacties zijn gesloten.