Welkom Liese en Silke!

Naast onze drie fluitistes Phaedra, Lieselot en Eden werd bij de start van ons nieuwe werkjaar ook de hoornpupiter stevig uitgebreid en versterkt. Vaste waarde en bestuurslid Fien krijgt voortaan de steun van twee Beselaarse hoornistes. Liese en Silke kregen de muziekmicrobe van jongsafaan mee en zijn nu ook volwaardig lid van de harmonie. We stellen hen even aan jullie voor!

silkeSilke: “Ik ben 14 en woon op de Warande in Beselare. Zowel mijn pa (Frank, trombone) als mijn ma (Fanny, saxofoon) spelen muziek en dus was het niet meer dan logisch dat ook ik muziekles ging volgen. Mijn jongere zus Rhune volgt ondertussen ook al muziekles! Ik speel al sinds mijn achtste hoorn, samen met Liese en Bo uit Zonnebeke. We krijgen les van meester Bart Coppé.

Doordat ik op vrijdag langer les heb, kan ik niet meer naar de repetitie van het Jeugdensemble komen, maar ik probeer wel zo veel mogelijk op de repetitie van de harmonie aanwezig te zijn. Het verschil tussen het jeugdensemble en de harmonie is best groot, ik probeer dan ook altijd aandachtig te zijn in de repetities.”

lieseLiese: “Ook ik ben 14 en woon net als Silke in Beselare. Mijn pa speelt trompet en is bestuurslid in de harmonie in Beselare. Mijn oudere broer Lowie heeft trombone gespeeld, maar is gestopt, mijn jongere broer Victor speelt nog steeds trombone en zit ondertussen ook in BJE. Sinds mijn elfde speel ik naast hoorn ook piano. Naast muziekschool zit ik ook in de chiro in Beselare.

3,5 uur repeteren op vrijdag vind ik te lang. Daarom blijf ik voorlopig maar tot aan de pauze in de harmonie. Ik probeer wel af en toe thuis wat te oefenen, want de stukken in de harmonie zijn wel moeilijk.”