Meer dan 25.000 bezoekers voor kleurrijke optocht…

BESELARE – Onder een stralende zon trok de 42ste heksenstoet door de straten van Beselare. Piet Lesage regisseerde de stoet voor het eerst. Voor de stoet vertrok, controleerde Piet samen met Bernard Bouckaert en Mario Berteloot, zijn team die de regie in handen houdt, of alle figuranten, wagens en taferelen klaar waren voor de start. Het talrijk opgekomen publiek keek vol spanning uit naar wat ze te zien zouden krijgen. Het eerste deel gaf het leven van de markiezin en markies weer. Het tweede deel sprak ook wat mensen aan want daarin was de heks in het sprookje de centrale figuur.

Hans en Grietje, Sneeuwwitje en haar dwergen moesten ook nu weer oppassen voor de boze heks. In het derde deel stonden de Beselaarse heksen centraal : Fyte Kwick, Sefa Bubbels en de andere plaatselijke ‘schonen’ deden trots hun tweejaarlijkse wandeling in hun dorp. De Vinnenger Brunnehexe Reichshoffen uit de Elzas en Czarownice Gminy Wicko uit Polen waren van iets verder gekomen. In het laatste deel werden de heksen weer gevangen, gefolterd en veroordeeld.

“Het verliep allemaal heel goed,” weet regisseur Piet. “Ik sta verstomd van het enthousiasme van alle deelnemers. Ook de kleinsten deden ondanks het warme weer goed mee tot op het einde. De stoet is ludiek en er is veel variatie en vooral ook interactief.” Oswald Maes heeft duidelijk genoten : “Er waren nieuwe wagens en veel nieuwe gezichten. Ook de grime was heel goed. Alleen jammer dat de vreemde groepen maskers dragen. Met grime kun je veel meer doen, maar verder vond ik het heel positief.” De reacties uit het publiek waren lovend voor de organisatie en voor de deelnemers.

(Verschenen in Het Nieuwsblad, 1 augustus 2011)

Foto’s van het optreden van het jeugdensemble op de avondmarkt vinden jullie hier, andere foto’s van de heksenstoet vinden jullie op de website van de heksenstoet zelf, op nieuwsblad.be en op Facebook. Een selectie met de foto’s van de harmonie vinden jullie hier! En we hebben ook een filmpje, bedankt Sandra Seurynck!

Eén antwoord op “Meer dan 25.000 bezoekers voor kleurrijke optocht…”

Reacties zijn gesloten.