Nieuwe opvoering van Home@Xmas

In de Westhoek wordt een conflict uitgevochten dat elke verbeelding tart. Aan het begin van de oorlog is Leontien een jong meisje dat in Geluveld woont. Op 29 oktober 1914 vallen de Duitsers binnen en veroveren het dorp na twee dagen hevige strijd. Het dorp waarin Leontien opgroeit, is bijna volledig verwoest…

Home@Xmas, het verhaal van Leontien en andere personages uit de Eerste Wereldoorlog, is een muzikale creatie van componist Michaël Vancraeynest, Dirk Ooms schreef de tekst, Greet Samyn vertelt…

Home@Xmas, de titel weerspiegelt de ijdele hoop van veel soldaten om thuis te zijn met Kerstmis, is een oorlogsverhaal over angst en voorgoed veranderde levens, maar evengoed over warmte en hoop.

De uitvoering wordt verzorgd door professionele muzikanten samen met de jeugdharmonieën van Zonnebeke, Beselare en Passendale, de Passchendaele 1917 Pipes & Drums én een koor samengesteld met leden uit o.a. het vocaal ensemble Sibaris.

Ook benieuwd naar het verhaal van Leontien?

Vorig jaar werd het verhaal van Leontien 4x opgevoerd in Geluveld en Zandvoorde. Op vrijdag 4 september wordt de voorstelling eenmalig opnieuw uitgevoerd in de kerk in Zonnebeke.

De voorstelling start om 20 uur, tickets kosten €15 en zijn binnenkort te koop via www.inschrijvingen.zonnebeke.be.

Meer info?

Contacteer de dienst voor toerisme via 051 77 04 41 of  balie@zonnebeke.be