“Broodnodig bij uitstappen”

Beselaarse harmonie start met trommelkorps

BESELARE – Eind september start de Beselaarse harmonie opnieuw met een trommelkorps. Mathijs Claeys, geboren en getogen Beselarenaar, zal op zondagmorgen wekelijks een uur trommelles geven.

artikel-mathijs - foto

Mathijs Claeys (20) is de zoon van Marnick Claeys en Carol Bouckaert. Hij begin dit jaar aan zijn 4e jaar Industrieel Ingenieur Elektronica-ICT aan Universiteit Gent.

“Sinds 2003 maak ik deel van de harmonie. Ook speel ik mee in het Beselaars Jeugdensemble, dat nu zijn vierde werkjaar in gaat. In beide orkesten speel ik slagwerk”, opent Mathijs. “Onze harmonie speelt voornamelijk zitconcerten, maar komt ook af en toe al marcherend de straat op. Terwijl een trommelkorps bij deze uitstappen een van de belangrijkste uithangborden is, is het bij ons de laatste jaren wat verwaterd. Ons trommelkorps valt wat licht uit. Het was dus hoog tijd voor jong bloed. “

Trommellessen

“Om voor die boost te zorgen, proberen we ons trommelkorps opnieuw op te bouwen door het organiseren van trommellessen. Ikzelf zal de lessen geven, en krijg daarbij ondersteuning van onze dirigent en van de werkgroep van ons Jeugdensemble. Om mezelf wat meer vertrouwd te maken met het lesgeven zelf, ben ik van plan om de cursus voor drumband-instructeur te volgen. Ook probeer ik op termijn de taak van tamboer-majoor op mij te nemen.”

Praktische info

“De trommellessen zullen iedere week doorgaan, telkens op zondagmorgen van 11 tot 12 uur in de gemeenteschool van Beselare. Iedereen vanaf het 5e leerjaar is welkom. Alle materiaal wordt voorzien, en voorafgaande muziekkennis is absoluut niet vereist. Tijdens de lessen wordt vanaf nul opgebouwd en wordt alles stap voor stap uitgelegd en aangeleerd, om zo op termijn een mooie groep trommelaars uit te bouwen. Iedereen is dus van harte welkom op 22 september in de Gemeenteschool”, besluit Mathijs.