Tentoonstelling & filmavond in Beselare

Het is een tijdje stil geweest rond Warden Oom, maar hij komt in het Bamiskermisweekend terug in beeld!

In samenwerking met de heemvrienden nodigt GBA (Groep Beselaars Archief) iedereen tijdens het bamiskermisweekend uit naar de tentoonstelling rond Warden Oom in “Zaal Open Deur”. Open op zaterdag en zondag van 10.00u. tot 12.00u. en van 14.00u. tot 18.00u. Inkom gratis.

Filmavond met films in Beselare gemaakt

Daarnaast digitaliseerde GBA dit jaar het filmmateriaal van de filmclub “de beste van de jaren ’50 en Co”. Een groep enthousiaste mensen onder leiding van Claude Huyghebaert, slaagde erin om films te maken in ons eigen dorp. Wie weet het nog? De overval op Klavertje Vier in de Geluwestraat als film uitgebracht door enkele beselaarnaars, met als titel “Agent 007 1/2 “. Wat later werd er een tweede film gedraaid met als titel “De Grote Vergissing”. Deze twee films worden tijdens het bamiskermisweekend in Zaal Open deur vertoont. GBA is fier dat zij deze werken van eigen bodem kunnen aanbieden.

Er zijn twee voorstellingen, en dat op zaterdag 1 oktober om 19.30u en op zondag 2 oktober om 19.00u. Kaarten zijn aan 5 euro te verkrijgen Bij krantenwinkel David –Verschoot (Beselarestraat 245) en De Ark (Wervikstraat 31).