Muzikant in de kijker – Dirk C (deel 2)

Muzikant in de kijker - iconVandaag is het tijd voor het tweede deel van ‘Muzikant in de kijker’ met onze klarinettist Dirk C in de hoofdrol! In het eerste deel kwamen we onder meer te weten hoe lang Dirk al klarinet speelt, wie hem destijds muziek leerde, wat er zo speciaal was aan het tornooi in Oedelem en voor welke dirigent hij na al die jaren het meest sympathie heeft! In deel 2 komen we te weten welke hobby’s Dirk nog heeft naast muziek en hoe het nu juist zat met die gestolen bombardon op uitstap in Frankrijk En natuurlijk komen we dan ook te weten wie de volgende muzikant in de kijker wordt!

4. Heb je nog andere hobby’s buiten het muziek?

Naast de repetities en uitstappen van de harmonie maak ik ook tijd voor tuinieren, het onderhouden van een stukje bos, wat klusjes aan het huis en bij mijn kinderen. Daarnaast probeer ik ook wat te fietsen en te wandelen. Ik reis ook erg graag. Ik woon in Rumbeke en ben er ook Penningmeester van de kerkfabriek en parochiemedewerker.

Muzikant in de kijker - Dirk Cardoen5. Ik wil graag eens het verhaal horen van de bombardon van je pa die in Frankrijk plots verdween.

In 1968 of 1969 speelden we in een stoet in Marcq-en-Baroeul bij Rijsel. Halfweg was er een pauze voorzien aan een café. We legden er, zoals steeds, de instrumenten op de stoep. Toen we weer moesten verzamelen om te vertrekken, bleek de bombardon van mijn vader, Henri, verdwenen. Dat moest toen zowat het duurste instrument van de harmonie geweest zijn. Willem Soenen en mijn vader gingen naar de politie, terwijl onder andere Denise Buysse en Daniël Coulleit in de buurt op zoek gingen. Een behulpzame Fransman nam meester André Cardoen mee achteraan op zijn moto om te zoeken. De bombardon werd uiteindelijk ontdekt in de tuin van een handelaar in oud ijzer die in een aanpalende straat van het café woonde. De politie bracht alles in orde en bracht mijn vader terug tot bij het muziek, want de stoet en ons korps was inmiddels alweer vertrokken.

6. Wie kies jij als volgende muzikant in de kijker en wat wil je hem vragen?

Ik geef de fakkel door aan Michel Verbeest en wil van hem graag horen hoe onze geit bij hem is terechtgekomen, en hoe de geit uiteindelijk bij de harmonie is terchtgekomen.

Bedankt Dirk! We zullen eens langsgaan bij Michel!